Jak lépe udržovat pořádek

Je jedno zda bydlíme v domě, nebo bytě, několik vychytávek nám pomůže usnadnit práci.
·         Rohožka je pomocnicí číslo jedna. Kvalitní rohožka umístěná před vchodové dveře dokáže zachytit ty největší nečistoty ale třeba i sníh z bot.
·         Odkapávač je nezbytný pro zimní období kdy se brodíme ve sněhu. Když na něj položíme boty steče rozteklý sníh do odkapávače a pak už nemusíme běhat s hadrem a utírat loužičky z rozteklého sněhu.
vysávání plovoučky
·         Omyvatelné materiály, ušetří mnoho času, který bychom věnovali čištění. Lino místo koberce, kvalitní potah na pohovku, plastový ubrus namísto látkového. Možností je tolik a ideální je, když na to myslíme při samotném zařizování bydlení. Když například máme malé děti vyplatí se pořídit si na stěny omyvatelný nátěr, který nám ušetří práci s pozdějším malováním, když děti zrovna budou mít chuť v nestřežené chvíli předvést svoje umění na zdi.
·         Pomůcky k úklidu vždy po ruce. Košťátko, vysavač, hadr na podlahu, to vše bychom měli mít pohodlně při ruce, ideálně na jednom místě, o kterém by měl vědět každý člen domácnosti, aby se nikdo později nemohl vymlouvat, že nevěděl, kde je třeba úzká hubice od vysavače, a proto neuklidil.
 obraz nad komodou
Úklid je vždy snadnější, pokud se mu věnujeme pravidelně a nevzpomeneme si jednou za rok utřít poličky nad kuchyňskou linkou. Vždy je snazší udržovat v dobrém stavu to, co je čisté než mýt špinavé. A pokud to přece jen nezvládáme a ubírá nám to čas, je vhodné zvážit i například nutnost bytových dekorací, které stejně jen lapají prach, nebo se zamyslet nad pořízením prosklené knihovny, namísto otevřené, protože každotýdenní utírání prachu na knížkách nás zkrátka ubírá o hodně času. Závěrem snad nezbývá než říci, že zdravý selský rozum je nutné brát na pomoc i při zařizování bytu. Věci v domácnostech by měli být totiž nejen krásné, ale především praktické. Ono nadšení z nové věci opadne celkem brzy, když třikrát v týdnu budeme drhnout ze světlého koberce skvrny od čokolády.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup