Ohřev vody v domácnosti


Teplá voda je základem pro pohodlné bydlení, ale nejprve musíme zajistit nějakou metodou její ohřev. Moderním řešením je rozhodne ohřev fotovoltaikou.

Ohřev vody v domácnosti

Ověřené způsoby

Zařídit vhodný ohřev není jen tak, protože způsobů je několik a také záleží na samotné nemovitosti společně s Vašimi finančními prostředky, takže si musíme vše dobře promyslet. Dále si musíme rozmyslet místo, kde se voda bude ohřívat, protože někdy se používá ústředního ohřívače pro celý dům a jindy zase dálkového, jenž se vede třeba z technického podlaží. Zařízení se dále rozdělují na akumulační a průtočné.

kohout teplé vody

Mezi akumulační řadíme především bolery, jenž fungují na elektřinu nebo plyn a jsou typické tím, že ohřejí velké množství vody, kterou můžeme dále používat. Kdežto u průtočných se ohřeje menší množství vody hned při průtoku, kdy jsou výhodou menší rozměry a hodí se pro nárazové používání. Rozhodně nemusíme mít jen jedno zařízení, ale kombinaci dvou. Dobře spolu funguje plynový kotel společně se slunečními kolektory. Když totiž svítí slunce, tak jej naplno využijeme právě k ohřevu studené vody na teplou.

Fotovoltaický ohřev

Doba šla významně kupředu, a proto už se spoustě domácnostem již vyplatí používat fotovoltaiku k ohřevu vody. Ohřívačů je více druhů, a proto záleží také na tom, jaký si vybereme. Hlavní výhodou je úspora financí, takže je na místě si spočítat za jak dlouho se nám počáteční investice vrátí, protože tento systém není samozřejmě věčný. Nejlepší je pozvat si odborníka, který podle velikosti domu a také využití spočítá potřebný výkon, abyste neměli zbytečně silný stroj, ale zase výkon vždy k ohřevu postačoval.

solární anely

Vše musí být správně zapojeno, a proto montáž musí zařizovat specialista, který oboru rozumí. Fotovoltaika pro ohřev vody Elektrocentraly.cz je velmi propracována, a proto kromě samotného ohřívače je tu celá řada dalších součástek, přičemž pomocí senzoru můžeme sledovat teplotu a třeba si ji různě nastavovat, aby vše bylo přizpůsobeno individuálním potřebám každého uživatele. Zde jsou pouze kvalitní výrobky, kterým můžete věřit.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup